Close
Cikgu Syafi
INTERESTED TO HIRE Cikgu Syafi FOR HOME TUITION?
PLEASE CONTACT US AT THE NUMBER ABOVE TODAY!

PROFILE - Cikgu Syafi

HOME TUTOR ID NO.: 1327986
NAME: Cikgu Syafi
AGE: 29
GENDER: Female
RACE:
PRIVATE TUTOR STATUS: Part Time
OCCUPATION:
AREAS COVERED FOR HOME TUITION IN: Johor: Johor Bahru, Masai, Pasir Gudang, Plentong, Ulu Tiram
SUBJECTS TAUGHT: STANDARD 1-6 (UPSR): MATHEMATICS, SCIENCE PRIMARY (YEAR 1-6)/ (1st-5th GRADE): MATHEMATICS, SCIENCE FORM 1-3 (PT3): MATHEMATICS, SCIENCE FORM 4-5 (SPM): MODERN MATHEMATICS, ADDITIONAL MATHEMATICS
HIGHEST QUALIFICATION: Master of Education (Mathematics), Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
EXPERIENCE: 2 years
WILL TEACH AT TUITION CENTRE: No
ABOUT MYSELF Saya merupakan graduan Sarjana Muda Sains Komputer dan pernah berkhidmat di sektor awam dan juga swasta dalam bidang Teknologi Maklumat. Atas minat yang mendalam terhadap dunia matematik dan pendidikan, saya mengambil keputusan untuk menyambung pengajian dalam bidang Pedidikan Matematik di peringkat Sarjana.

Saya mempunyai pengalaman sebagai Tutor dalam mengajar subjek Matematik dan Sains bagi pelajar UPSR, PT3 dan SPM. Ketika mengajar, saya akan menggunakan pendekatan yang berbeza mengikut tahap kebolehan pelajar saya. Saya akan menyediakan nota yang mudah dan menarik serta memberikan modul-modul latihan terkini kepada pelajar saya. Saya juga sentiasa menjalankan proses perbincangan bersama pelajar saya. Untuk mengelakkan suasana pembelajaran dan pengajaran yang bosan, saya akan menghubugkaitkan sesuatu topik yang dipelajari dengan kehidupan seharian. Selain itu, saya suka berkongsi pengetahuan yang berguna dalam perspektif yang lebih luas untuk membantu pelajar membina keyakinan terhadap pendidikan serta aktiviti sosial mereka. Saya juga turut mengadakan kuiz dan ujian dalam menilai prestasi pelajar saya dari masa ke semasa. Saya sentiasa terbuka dalam membantu pelajar ketika mereka menghadapi kesulitan berkaitan kertas peperiksaan dan 'homework' mereka di luar sesi tuisyen saya.